HAFIZA YOLCULUĞU PROGRAMI, ARAŞTIRMACI VE ANLATICILARINI ARIYOR!

18-25 yaş arasındaysanız ve İstanbul’da yaşıyorsanız Karakutu’nun Hafıza Yolculuğu programında araştırmacı ve anlatıcı olmak için 10-11 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz atölyeye başvurabilirsiniz!

Hafıza Yolculuğu Başlangıç Atölyesinin ilk gününde katılımcılar, Hafıza Yürüyüşü’nü birebir deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Tarih: 10-11 Şubat 2024 (Cumartesi – Pazar)

Yer: İstanbul

Son Başvuru Tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 

HAFIZA YOLCULUĞU NEDİR?

Karakutu olarak yürütmekte olduğumuz Hafıza Yolculuğu programı, gençlerin dini, cinsiyete dayalı, etnik veya politik nedenlerle tarihsel olarak dışlanmış gruplara yapılan haksızlıkları keşfetmesini ve sorgulamasını hedefler.

Program üç adımlı bir döngüye sahiptir: Araştırmacı ve anlatıcıların kapasite gelişimi, araştırma süreci ve Hafıza Yürüyüşü uygulaması. Programla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Programda yer alan araştırmacı ve anlatıcıların deneyimlerini merak ediyorsanız bu röportajı okuyabilirsiniz.

HAFIZA YOLCULUĞU KAPSAMINDA GENÇLER NE YAPAR?

Programa dahil olan 18-25 yaş arası gençler Hafıza Yolculuğu programı ve adımlarıyla ilgili karar alma süreçlerinde rol oynar ve aktif olarak görev alır: Gençler, hafıza mekanlarının keşfi sürecindeki araştırmaları yürüten araştırmacılar ve Hafıza Yürüyüşü uygulamalarındaki anlatıcı ve koordinatörlerdir.

Bu süreçlerde görev alacak gençlerin ihtiyaç duyacağı temel bilgi ve becerileri kazanmalarına yönelik hazırladığımız iki günlük başlangıç atölyesini 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştiriyoruz. Program, Hafıza Yürüyüşü uygulamasıyla başlayacak, ardından da farklı oturumlarla devam edecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR? 

Aşağıdaki koşullar sizin için geçerliyse Hafıza Yolculuğu Başlangıç Eğitimi’ne başvurabilirsiniz:

  • 18-25 yaş arasında olmak,
  • İstanbul’da yaşamak,
  • Önümüzdeki 6 ay İstanbul’da ikamet etmeye devam edecek olmak,
  • Haftada ortalama 6 saatini Hafıza Yolculuğu Programı’na dair çalışmalara ayırabilecek ve programın takvimine uyabilecek olmak, (programın öngörülen takvimi duyurunun sonunda)
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği alanı ve hak temelli çalışmalar hakkında bilgi/tecrübe sahibi olmak veya bu alanlarda çalışmaya istekli olmak.

Başvuru formu için tıklayın.

Katılımcı sayısı 25 ile sınırlıdır. Başvurular kapandıktan sonra en geç beş gün içinde başvuru sahiplerine olumlu veya olumsuz geri dönüş yapılacaktır.

Seçilecek katılımcılar programın tamamına kabul etmiş sayılacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma günü saat 23:59

PROGRAMIN ÖNGÖRÜLEN TAKVİMİ

  ŞUBAT  MART  NİSAN  MAYIS  HAZİRAN 
2 günlük başlangıç eğitimi / İlk düzenli toplantı (Tahmini süre: 2 saat) / İlk kısa taslakİki düzenli toplantı (Tahmini toplam süre: 4 saat) / Bir toplu etkinlik (Tahmini süre: 3 saat) / Kaynak taraması / İkinci taslakİki düzenli toplantı (Tahmini toplam süre: 4 saat) / Bir toplu etkinlik (Tahmini süre: 3 saat) / İlk sözlü görüşme / Mekan kimlik kartı ilk taslak / Görsel ve haritaların belirlenmesİİki düzenli toplantı (Tahmini toplam süre: 4 saat) / Bir toplu etkinlik (Tahmini süre: 3 saat) / Şifre atölyesi (Tahmini süre: 4 saat) / Mekan kimlik kartı ve şifreler teslimİki düzenli toplantı (Tahmini toplam süre: 4 saat) / Anlatı teslimi / Bir toplu etkinlik (Tahmini süre: 3 saat) / Hafıza Yürüyüşü Provası (Tahmini süre: 4 saat) / Hafıza Yürüyüşü uygulaması 

Bu proje, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu yayında ifade edilen görüşler Karakutu Derneği’nin görüşleridir ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.