Amities Luxembourg – Armenie ve World Independent Youth Union tarafından yürütülen No Hate programı katılımcılarını arıyor! 8 – 17 Aralık tarihlerinde Lüksemburg’da gerçekleşecek olan projeye 22 Ekim 2017 tarihine kadar bu adresteki formu doldurarak başvurabilirsiniz.
Kimler Başvurabilir?
- 20-25 yaş arası,
- İngilizce iletişim becerilerine sahip,
- Proje konusu hakkında ilgi ve birikim sahibi,
- İleride Erasmus+ projeleri geliştirme ve onlara katkı sunmaya hevesli,
- Daha önceden Youth Work’te rol alan ya da katılım sağlayan,
Gençler projeye katılımcı olarak başvurabilirler.
Katılım Koşulları
Katılım ücreti 50 Euro’dur. Katılımcıların 360 Euro’ya kadar ulaşım masrafları ve ayrıca vize ücreti, konaklama ve yemek ücretleri karşılanacaktır.
No Hate Programı Nedir?
“İnternet insanların birbirleriyle etkileşim kurma imkân ve ihtimallerini değiştirmiştir. İnternete bağlı herkes hem bir yayıncı hem de konuşmacıdır. İnternet bize; teorik olarak, neredeyse dünyadaki her insanla iletişim kurma imkânı verir. Ayrıca, dünyanın küçük ve bilinmeyen bir köşesinde, bir arka odadaki düşüncenin her insanın eline geçmesini mümkün kılar! Sürekli gelişen çevrimiçi etkileşim dünyasının, insanoğlunun tarihsel olarak “gerçek” varoluşunda karşılaştıkları zorlukların birçoğunu yansıtması bizi şaşırtmamalıdır. Hoşgörüsüzlük ve nefret, neredeyse tarihin başlangıcından beri toplumların ortak özelliğidir. Pek çok çalışmada bu tutumların son zamanlarda artış gösterdiği tespit edilmiştir. Kamusal alanda söylemeye cesaret edemeyeceğimiz şeyleri internet ortamında söyleyebiliriz. Sorun şu ki, farklılıklara daha az tolerans gösteriliyorsa ve bu hoşgörüsüzlüğe karşı yapılan kısıtlamalar izlenmiyorsa, o zaman hoşgörüsüzlük ve nefret insanların hem sözlerinde hem de davranışlarında ortaya çıkar. Gençlerin çevrimiçi nefret söylemlerine maruz kaldığı açıktır.
Avrupa çapında, 9 ila 16 yaşındaki internet kullanıcılarının % 6’sı çevrimiçi zorbalığa maruz kaldıklarını ve % 3’ünün başkalarını zorbalık yaptıklarını itiraf etti. Avrupa’daki genç İnternet kullanıcılarının %16’sı, bir kişiye ya da bir gruba karşı nefret içerikli yorumlar yayınladıklarını söylüyor. Anketi yanıtlayanların %78’i çevrimiçi olarak nefret söylemi ile düzenli olarak karşılaştıklarını belirtti. Nefret söyleminin yöneldiği kişiler şunlardır: LGBT toplulukları (% 70), Müslüman kökenli göçmen ve mülteciler (%60) ve kadınlar. Sorun büyüktür ve günümüzde ekonomik çöküş ve işsizlik, büyük mülteci dalgası, köktenci eğilimler ve terörizmin yükselişi gibi sorunlarla karşılaştığımızda sahip olduğumuz sorunlar daha da artmaktadır. Gençler belirsizlik ve hayal kırıklığı içerisinde oldukça; tüm bu zorluklar çevrimiçi olarak nefret söyleminin yayılmasına neden olur. 2012 yılında Avrupa Konseyi Gençlik Danışma Konseyi, çevrimiçi nefret söylemine karşı savaşmayı amaçlayan Nefret Dışı Konuşma Hareketi‘ni başlatmıştır. “Nefrete Hayır” projesi interneti daha güvenli hale getirmeye katkıda bulunmak istemektedir.”
Programla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.